Kaip fotografuoti didelius kiekius smulkios produkcijos: interviu su produkcijos fotografu Regimantu Meilučiu


Ar esate kada nors susimąstę, kas yra už nuotraukų, kurias matote internetinėse parduotuvėse, kataloguose, ar reklamose? Kaip jie atsiranda ir kas juos kuria? Jei taip, tuomet šis straipsnis yra skirtas jums. Mes kalbėjome su produkcijos fotografu, kuris specializuojasi didelių kiekių smulkios produkcijos fotografavime. Jis pasakojo apie savo darbo ypatumus, iššūkius, patirtis ir tikslus. Sužinokite, kaip jis naudoja įvairias fotografijos technologijas ir efektus, kaip jis sprendžia problemas ir tobulina savo darbą, ir kaip jis vertina savo fotografijos meninę pusę. Taip pat sužinokite, kodėl jis mano, kad jo darbas yra labai efektyvus ir modernus, ir koks yra jo šūkis. Šis straipsnis yra puiki galimybė pažvelgti už kulisių ir sužinoti daugiau apie produkcijos fotografijos pasaulį. 

 

1. Kaip jūs vardytumėte save ir savo fotografijos stilių? 

Aš esu produkcijos fotografas, specializuojantis didelių kiekių smulkios produkcijos fotografavime. Tai reiškia, kad aš fotografuoju daugybę skirtingų prekių, kurios yra skirtos internetinėms parduotuvėms, katalogams, ar reklamoms. Mano fotografijos stilius yra labai techniškas ir kokybiškas. Aš stengiuosi padaryti savo nuotraukas kuo profesionaliau atrodančias ir tinkančias pirkėjų poreikiams. 

2. Kaip jūs tapote produkcijos fotografu? Kokia jūsų istorija ir motyvacija? 

Aš esu labiau techniškas, nors esu baigęs dailės akademiją, bet techninė fotografijos pusė man visada buvo įdomesnė nei kūrybinė. Man patinka iššūkiai, kaip sukurti kuo labiau technišką fotografiją, naudodamas įvairias kameros ir kompiuterio galimybes. Mano motyvacija yra būti geriausiu savo srityje ir patenkinti savo klientų lūkesčius. 

3. Kokie yra jūsų pagrindiniai iššūkiai ir patirtys, dirbdami produkcijos fotografu? Kaip jūs sprendžiate problemas ir tobulinate savo darbą? 

Mano pagrindiniai iššūkiai yra susiję su nuotraukų kiekiu, kokybe ir greičiu. Aš turiu fotografuoti daug prekių per trumpą laiką, užtikrinti, kad jos būtų aiškiai ir tikroviškai atvaizduotos, ir greitai apdoroti ir pristatyti nuotraukas savo klientams. Tam aš naudoju įvairias fotografijos technologijas ir efektus, kurie padeda man pagerinti savo darbą. Pavyzdžiui, aš naudoju [lightpainting] technologiją fotografuojant stiklinius gaminius, arba [focus stacking] technologiją fotografuojant juvelyrinius produktus. Šios technologijos leidžia man sukurti nuotraukas, kuriose visi detalės yra ryškūs ir matomi. Taip pat aš naudoju dirbtinį intelektą atlikti pasikartojantiems nuotraukų apdirbimo procesams, pvz., fono pašalinimui, spalvų korekcijai, ar kontrasto padidinimui. Mano patirtis įmonėje, kurioje reikėdavo per dieną nufotografuoti apie 100-150 aprangos vnt, taip sukuriant apie 500-700 vnt nuotraukų, labai padėjo man pajusti savo pašaukimą dideliems produkcijos kiekiams. 

4. Kokie yra jūsų tikslai ir svajonės kaip produkcijos fotografu? Ar yra kažkas, ko jūs norėtumėte išbandyti ar pasiekti savo karjeroje? 

Mano tikslas yra tapti žinomu kaip patikimu didelių kiekių fotografu, kuris gali suteikti savo klientams aukštos kokybės ir greitus rezultatus. Aš stengiuosi neatsilikti technologiniu požiūriu ir nuolat mokytis naujų dalykų. Mano išskirtinumas yra tas, kad aš atvykstu pas klientą į sandėlį tam, kad nufotografuočiau didelius kiekius. Taip aš sutaupau laiko ir pinigų tiek sau, tiek klientui. Mano šūkis yra: fotografuoju nuo 500 vnt smulkios produkcijos per dieną ir sekančią dieną atiduodu tinkančias nuotraukas elektroninėms parduotuvėms. Mano svajonė yra išplėtoti savo verslą ir turėti savo komandą, kuri galėtų aptarnauti dar daugiau klientų ir projektų. 

5. Kaip jūs vertinate savo fotografijos meninę pusę? Ar jums svarbu, kad jūsų nuotraukos būtų ne tik techniškai tobulos, bet ir estetiškai patrauklios? 

Manau, kad fotografuojant didelius kiekius estetika taip pat svarbi, nes ji daro įtaką pirkėjų sprendimams ir nuotaikai. Visada su klientu aptariame kompozicijas, apšvietimo bei kitas estetines problemas, ir stengiamės rasti geriausią variantą. Jeigu reikalinga, mano stilistai parengia kompozicijas ir aksesuarus, tinkančius konkrečioms prekių grupėms. Aš taip pat stengiuosi laikytis bendrų fotografijos taisyklių, pvz., trečdalių taisyklės, balanso, simetrijos, ar kontrasto. Mano tikslas yra padaryti nuotraukas, kurios būtų ne tik informatyvios, bet ir malonios akiai. 

Papuošalų fotografavimas
Juvelyrikos fotografavimas
Žaislų fotografavimas
Bižuterijos fotografavimas
Didelių įrankių fotografavimas
Kavos pertraukėlė tarp fotosesijos
Komandinis didelių kiekių fotografavimas
Didelių kiekių fotografavimas kliento sandėlyje
Prada gaminių fotografavimas
Kosmetikos fotografavimas
Didelių kiekių fotografas Regimantas Meilutis